top of page

Wedding Wednesday - wedding vows


De huwelijksgeloften... Ze zorgen bij veel koppels voor een writer's block én ze worden veelal onder tijdsdruk last-minute neergepend. Maar je kàn er ook iets langer over nadenken als je dat wil.


📃 Hou vanaf je verloving ideeën bij in een schriftje of op je gsm. Als je aan iets leuks denkt, schrijf je het op. Als het dan tijd is om aan je geloften te beginnen schrijven, heb je inspiratie genoeg om uit te putten.


📃 Spreek op voorhand af hoe lang jullie de geloften ongeveer gaan maken. Het is een beetje genant als de ene drie pagina's heeft volgeschreven en de ander klaarstaat met een zinnetje of tien.


📃 Kies een logische opbouw door te vertellen volgens een aantal thema's: hoe kennen jullie elkaar, wat trekt je zo aan, wat zijn de goede en slechte kantjes van de ander (en van jezelf), wat hebben jullie samen al meegemaakt, wat wens je voor de toekomst,... Niet àlle thema's hoeven aan bod te komen, natuurlijk.


📃 Zorg voor een goede mix van humor en emotie. Je mag best stilstaan bij de beproevingen die jullie samen hebben doorstaan en waar je je geliefde dankbaar voor bent, maar hou het luchtig door af en toe te verwijzen naar een inside joke of heel grappige herkenbare eigenschap van je significant other.


📃 Spreek aan het einde van je geloften ook enkele échte beloften uit. Beperk je niet tot 'ik beloof altijd van je te houden', maar maak een aantal dingen ook heel concreet. Voor de mannen onder ons: 'ik beloof mijn sokken altijd IN de wasmand te gooien' misschien? Nee? ;-)


Welke leuke dingen stonden er in jouw geloften? Ik ben benieuwd!

Comments


bottom of page