top of page

Wedding Wednesday - to DIY or not to DIY?


Ook tijdens de feestdagen krijgen jullie van mij een wekelijkse Wedding Wednesday voorgeschoteld. Vandaag nemen we de DIY-ideeën van aanstaande bruiden onder de loep. (Ik wil daarmee geen bruidegoms uitsluiten, maar doorgaans zijn 't toch de vrouwen die hun creativiteit voelen kriebelen in aanloop naar de trouwdag 😅.)


🛠️ DIY-projectjes zijn een leuke aanloop naar je huwelijksdag. Je bent heel bewust bezig iets te creëren om je dag mooier te maken. En voorpret is belangrijk!


🛠️ Veel bruiden beginnen te knutselen omdat dat goedkoper is. DIY kàn goedkoper zijn, maar die vlieger gaat niet altijd op. Soms moet je speciale materialen of gereedschappen aankopen en dan is het goedkoper om het gewoon te laten maken of het ergens anders aan te kopen. En DIY is misschien wel goedkoper, het is nog altijd niet gratis. Hou ook voor je DIY-projectjes goed je uitgaven bij.


🛠️ Zelf decoratie maken kost tijd. Als je de tijd hebt en je vindt het ontspannend om zelf iets in elkaar te flansen, laat je dan volledig gaan! Maar besef dat je gasten niet altijd doorhebben hoeveel tijd jij in de decoratie gestoken hebt. Bedenk dus bij het knutselen altijd: het moet het waard zijn voor jou, niet voor je gasten. Als je iets wil maken dat je gasten opvalt, kies dan iets dat ze zéker zullen opmerken, zoals naamkaartjes of tafelstukjes.


🛠️ Kies ook enkel voor DIY als je de items lang genoeg op voorhand kan maken. Je hebt in de laatste week voor je trouwfeest - laat staan de avond ervoor - echt wel andere dingen aan je hoofd.


🛠️ DIY is leuk, maar je wil ook niet dat je dag er té geknutseld uitziet. Bedenk dus goed welke items voor je locatie en feest echt een meerwaarde zijn. Je wil geen overkill, dat voelt meestal heel goedkoop aan.


🛠️ Wees slim. DIY staat voor DO it yourself, niet MAKE it yourself. Je kan gerust ook spulletjes bij elkaar zoeken in de kringloopwinkel en daarmee je decoratie samenstellen. Bedenk op voorhand wat je nodig hebt en ga gericht op zoek. Koop geen spullen in het wilde weg, want dan zit je opnieuw met die overkill.


En vooral: geniet van de voorbereidingen, of daar nu DIY aan te pas komt of niet 👊🏻.

Comentarios


bottom of page