top of page

Wedding Wednesday - seating


Nieuwe woensdag, nieuwe wedding tip! Vandaag de vraag: kiezen jullie voor een vaste tafelseating of niet? Er is geen juist of fout antwoord, maar beide hebben een paar voor- en nadelen waarover je even kan nadenken.


VASTE PLAATSEN

➕ Het is voor iedereen duidelijk waar ze moeten zitten, waardoor het aan tafel gaan net iets vlotter verloopt.

➕ Je kan je heeelemaal uitleven met het creatief uitwerken van tafelnummers en seating charts.

➖ Als je als bruidspaar een tafelverdeling maakt, bepaal je meteen ook met wie je gasten (soms een paar uur lang) moeten tafelen. Vaak worden families of vriendengroepen samen aan een tafel geplaatst (logisch ook), maar misschien willen je gasten ook wel een praatje slaan met mensen die ze nog niet zo goed kennen?


GEEN VASTE PLAATSEN

➕ Je kan een aantal hoekjes creëren. Zo kunnen je gasten kiezen of ze aan tafel gaan zitten, aan een statafeltje blijven staan of plaatsnemen in een lounge. Dit zijn vooral heel leuke alternatieven als je kiest voor een walking dinner of foodtruck.

➕ Keuzevrijheid zorgt voor een lossere sfeer op je feest.

➕ Dineren duurt meestal wel even en is een moment waarop je rustig kan praten met wie er rondom je zit. Zonder vaste plaatsen kan je makkelijk eens van gesprekspartner wisselen.

➖ Als je mensen de vrijheid geeft om te kiezen waar ze zitten, bestaat de kans dat er lege plaatsjes aan tafel ontstaan tussen verschillende groepen.


Ben jij team #vasteplaatsen of team #zitmaarwaargewilt?

Comments


bottom of page