top of page

Wedding Wednesday - let's talk money


Bij het opstellen van een budget zijn er steevast een paar kostenpostjes die makkelijk over het hoofd gezien worden en die toch nog een stevige hap uit het budget kunnen nemen. Hou dus zeker rekening met:


💸 de prijs van je burgerlijk huwelijk: in sommige gemeenten is trouwen gratis, op andere plaatsen kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro's. Check dus zeker hoe het zit in jouw stad of gemeente!


💸 postzegels : een save the date, uitnodiging en bijhorende enveloppen staan waarschijnlijk netjes opgelijst in jullie budget. Maar vergeet niet dat je kaarten ook nog op de post moeten, wat je meer dan een euro per envelop kost (of zelfs bijna twee als je gepersonaliseerde postzegels wil).


💸 verplaatsingskosten : als je op zoek gaat naar een cateraar of leuk meubilair, hou er dan rekening mee dat de vermelde prijzen per stuk of per persoon niet altijd al BTW bevatten en dat daarbovenop vaak ook nog transport- of verplaatsingskosten worden aangerekend.


💸 extra maaltijden : ook je leveranciers die lang aanwezig zijn (denk muzikanten, fotograaf, bedienend personeel) krijgen graag een hapje te eten doorheen de dag. Je hoeft hen (als je dat niet wil) natuurlijk geen receptiehapjes, diner én dessertenbuffet voor te schotelen, maar reken dus zeker wel op een aantal extra maaltijden en drankjes bovenop je gastenaantal.


💸 een back-up voor moeder natuur : we leven in België. Zeker als je een buitenhuwelijk organiseert, hou je dus best rekening met mindere weersomstandigheden en nodige last-minute aanpassingen. Extra verwarming, paraplu’s voor de gasten, een tent,... De kosten hiervoor kunnen al snel de pan uit swingen!


💸 overnachtingen : is je feestlocatie niet bij de deur en wil je 's nachts niet nog ellenlang onderweg zijn naar huis, dan kan je een overnachting boeken in de buurt voor jezelf en/of (een deel van) je gasten. Maar die zijn natuurlijk ook niet gratis. Informeer zeker eens bij je locatie of zij geen samenwerking hebben met hotels of B&B's waar je in dat geval korting krijgt op je overnachting.


💸 reiniging van je trouwkleding : na het huwelijk breng je je trouwkledij best naar een droogkuis voor je die weer opbergt in de kast. Ook daarvoor tel je al snel een paar honderd euro neer.


TIP : Hou van in het begin 10% budget van je budget opzij voor onvoorziene kosten, dan kom je er wel!


Meer budgettips lezen over hoe je je huwelijk budgetproof kan organiseren? Download de mini guide op de homepagina van de website!

Comments


bottom of page