top of page

Wedding Wednesday - How to ask for money


Centjes blijven een populair cadeau, maar zijn niet altijd het leukst of origineelst om cadeau te geven. Om toch te vermijden dat je gasten stuk voor stuk met een bos bloemen op je feest verschijnen of je met een hoop onnuttige cadeaus achterblijft, kan je je gasten al een eindje in de juiste richting duwen door centjes geven aantrekkelijker te maken.


Hoe dan? Door online een cadeaulijst aan te maken met onderdelen waarvoor jullie het geld zullen gebruiken! Je kan daarin zover gaan als je wil. Trek je op huwelijksreis, dan kan je op je lijst de hotels en activiteiten plaatsen die je zal boeken. Ben je aan het verbouwen? Maak dan een overzichtje met alle bouwmaterialen die jullie nog nodig hebben (het zal nog vechten worden wie dan het luxe-bad cadeau kan geven en wie noodgedwongen voor de 10 gyprocplaten moet kiezen 🙃). Je kan ook heel erg variëren in prijzen, zodat er voor elk wat wils tussen zit. En zo weten je gasten heel concreet waar hun geld naartoe zal gaan! Extra leuk: je kan iedere gast nadien dan nog een fotootje bezorgen van waar zij aan hebben bijgedragen (denk: jullie op een kameel, je nieuwe badkamer,...).


Er zijn verschillende websites die dit soort cadeaulijsten aanbieden, zoals kadolog.com of honeyfund.com. Wij gebruikten zelf de cadeaulijst van www.theperfectwedding.nl (waarop je trouwens ook handig o.a. je budget en gastenlijst kan bijhouden!).

Comentarios


bottom of page