top of page

Jolien & Dieter - de industrial winter wedding van onze dromen

Ik zou een lang verhaal kort kunnen maken, maar om te begrijpen hoe ons eigen huwelijk vorm heeft gekregen, is het misschien belangrijk dat ik het volledige verhaal vertel. Oorspronkelijk zouden we trouwen op een toffe, low key buitenplek tussen de velden, in april 2020. Ik hoef je niet meer te vertellen waarom dat feestje niet is kunnen doorgaan. We moesten ons feest verplaatsen, en omdat onze locatie voor 2021 ook al redelijk volboekt was, prikten we een nieuwe datum in september 2022. Ons geduld werd dus danig op de proef gesteld, maar na bijna tweeënhalf jaar wachten keken we er opnieuw heel erg naar uit. En toen kregen we enkele maanden op voorhand weer slecht nieuws: onze locatie bleek niet de juiste vergunningen te hebben en werd gesloten. Ik denk dat ik een half uur gepanikeerd heb. En dan ben ik in actie geschoten. Wat waren de alternatieven? Datum behouden en een andere locatie zoeken (die in dit propvol geboekte jaar 2022 nog vrij zou zijn binnen 4 maanden)? Of NOG een keer uitstellen, en ons huwelijksfeest from scratch opbouwen op een andere plek? ⁠Het werd het laatste. We gingen op zoek naar een nieuwe locatie en vonden die bij de prachtige Kapel van Merksplas. Nog eens een volledig jaar uitstellen zag ik niet zitten, dus gooiden we het concept volledig om en beslisten we te gaan voor een winterhuwelijk, precies 10 jaar en 1 dag na onze eerste kus. Achteraf bekeken ben ik blij dat het zo gelopen is. Ik heb het huwelijk van mijn dromen kunnen realiseren én we hadden sneeuw, mannekes. Sneeuw! Ik neem jullie graag mee doorheen onze dag. Alle foto's zijn van de fantastische Lore Mattens

Ik werd in alle vroegte opgemaakt door Ruth van Studio Cara, in het gezelschap van mijn mama en zus. Het is misschien cliché, maar in mijn jurk en met een mooi kapsel en mooie make-up voelde ik me écht een prinses. We verzamelden de dichte familie bij ons thuis voor de first look. Zo bijzonder om iedereen in superfeestelijke kledij verzameld te zien! 

First stop : het gemeentehuis voor het burgerlijk huwelijk. We wonen op wandelafstand, dus was bijzonder vervoer niet nodig. En omdat het hier op zaterdag markt is, trok onze 'trouwstoet' veel nieuwsgierigen. In het gemeentehuis werden we - eindelijk - officieel man en vrouw. En het winters zonnetje zorgde in combinatie met de metalen structuur van het gemeentehuis voor een paar machtige foto's.

Op onze trouwdag scheen de zon, maar de dagen ervoor had het flink gesneeuwd. De Kapel was dus volledig omringd door een wit sneeuwtapijt: de mooiste achtergrond voor onze koppelshoot. Wel héél erg koud, hihi! We maakten ook tijd voor foto's met onze gezinnen. En gelukkig maar, want achteraf vliegt de dag voorbij en hebben we er niet meer aan gedacht om nog andere groepsfoto's te maken. Iets waar we achteraf gezien toch een beetje van balen... 

De ceremonie was voor mij het belangrijkste deel van de dag. We schakelden Sarah van Le Jardin Secret in om de ceremonie vorm te geven. Het resultaat was superpersoonlijk. We hebben gelachen en traantjes gelaten. En de muziek werd live gezonden door vrienden van het koor van Studio 100, waar ik zelf 15 jaar deel van heb uitgemaakt. De geloften waren een spannend moment. Ik heb drie jaar moeten verzwijgen dat ik aan het einde van mijn geloften zou zingen voor Dieter: ‘Dat komt door jou’ van Bart Peeters. Ik was zelf trouwens ook blown away door hoe goed Dieter z’n geloften waren: eerlijk, allesomvattend en grappig. Maar hij had ze dan ook een keer of tien herschreven! De kers op de taart was dat ons kleine Odette'je de ringen kwam brengen, samen met mijn oma.